Terugkoppeling bewonersavond met direct omwonenden op 6 oktober

Op 6 oktober was er een bewonersavond georganiseerd voor direct omwonenden van het te realiseren zonnepark in de schuur bij de familie Broekman. In verband met de Coronamaatregelen was er plaats voor 30 mensen. Wethouder Nelson Verheul schetste de duurzame energieopgave van de gemeente Berg en Dal en gaf aan vertrouwen te hebben in het project. Sander Veltmaat (Zebra) maakte het projectgebied bekend en gaf inzicht in het ruimtelijke ordenings- en participatieproces. Jaap Dirkmaat houdt namens de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) een pleidooi voor de ontwikkeling van het zonnepark in combinatie met de ontwikkeling van het casco landschap omdat het initiatief bijdraagt aan het herstel van de biodiversiteit en de landschapskwaliteit. Als ‘hoeder van de omgeving’ staat hij garant voor een goede verhouding tussen groen en zonnepanelen. Tijdens de avond was er voldoende ruimte voor de dialoog. Uit het publiek zijn veel zorgen geuit over het landschap dat ingrijpend zal veranderen. Deze avond is bedoeld als startpunt van het ontwerpproces. De initiatiefnemers gaan in gesprek met direct omwonenden en andere belanghebbenden om het zonnepark zo goed mogelijk in te passen. Op 28 oktober zal een vervolgsessie plaatsvinden met direct aanwonenden die op 6 oktober niet aanwezig konden zijn. Wilt u meer weten over het verloop van de bewonersavond? Lees dan het verslag en de presentatie.

Categorieën

Contactgegevens

Voor contact gebruikt u het contactformulier of emailadres: info@zonneparkbergendal.nl