Naar de jongeren

Afgelopen dinsdag zijn wij langs het jongerenhuis de Tof in Millingen aan de Rijn geweest. De jongeren hebben over vragen nagedacht zoals wat een zonnepark betekent voor Millingen aan de Rijn en wat voor mogelijkheden het zonnepark hen kan bieden. Zo is het natuurlijk van belang dat financiële uitkomsten van het park lokaal terugkomen, waarbij jongeren een belangrijke doelgroep zijn.  

Wij zijn in gesprek gegaan met de jongeren, om te ontdekken wat hen aan zou spreken in een zonnepark. Wat we merkten was vooral dat ‘de skate’ van de jongeren, gelegen achter de carnavalsvereniging, toe is aan een opknapbeurt. Zo is er nauwelijks verlichting, zijn er beperkt zitplaatsen en is er last van ongedierte. Ook waren er andere opties uit het gesprek gekomen. Het vooruitzicht van niet enkel zonnepanelen, maar ook natuur wekte enthousiasme bij de jongeren op. 

Door nog een keer met de jongeren in gesprek te gaan, willen we nog meer te weten komen over deze doelgroep. We willen inzicht in hun belangen en vooral ontdekken hoe we elkaar kunnen helpen. We gaan het hebben over het zonnepark en de natuurontwikkeling en hoe dit kan bijdragen om Millingen aan de Rijn mooier en leuker te maken. 

Categorieën

Contactgegevens

Voor contact gebruikt u het contactformulier of emailadres: info@zonneparkbergendal.nl