Teaser: eerste sfeerbeelden van de natuurwandeling met omwonenden nu te zien

Op zaterdagmiddag 5 maart kregen direct omwonenden, grondeigenaren en andere geïnteresseerden, onder begeleiding van de directeur van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) Jaap Dirkmaat, uitleg over het landschapsplan tijdens een inspirerende wandeling door de Ooijpolder.

Met deze wandeling door het natuurgebied, in beheer van het VNC, hebben omwonenden een helder beeld kunnen krijgen over hoe Zonnepark Berg en Dal het gebied nieuw leven in kan blazen. Het zonnepark helpt namelijk niet alleen bij het behalen van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse overheid. Minstens zo belangrijk is dat het zonnepark het gebied herstelt en leefbaar maakt voor dier, mens en natuur.

Aansluitend aan de wandeling is het aangepaste concept landschapsplan gepresenteerd onder het genot van een hapje en een drankje. In een open dialoog is er een goede discussie gevoerd en input geleverd op het landschapsplan en input voor het participatietraject. Hierover later meer.

Binnenkort verschijnt de video met het hele verhaal. Dus houd de website in de gaten!

Categorieën

Contactgegevens

Voor contact gebruikt u het contactformulier of emailadres: info@zonneparkbergendal.nl