Korte terugblik op inloopavond in Millingen op 1 maart 2023

Op woensdag 1 maart 2023 vond de tweede inloopavond over het zonnepark tussen Millingen, Leuth en Kekerdom plaats. De inloopavond bij O.E.V.1 De Natte in Millingen aan de Rijn werd georganiseerd door de initiatiefnemers Statkraft, ABO Wind en ZEBRA in samenwerking met de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) en de gemeente Berg en Dal.

De bewoners uit de omgeving van Millingen, Leuth en Kekerdom zijn uitgenodigd via een flyeractie in Millingen en aankondigingen in de Rozet en op de website van het zonnepark. Er zijn circa 80 bezoekers op de inloopavond afgekomen.

De inloopavond stond in het teken van de 3D-visualisatie van het ontwerp landschapsplan en de dialoog met de direct omwonenden en inwoners uit de dorpen Millingen, Leuth en Kekerdom. Daarnaast konden mensen in gesprek met de wethouders over het plan en het gemeentelijke beleid, waren experts aanwezig om (technische) vragen te beantwoorden over financiële participatie, het ontwerp, de ruimtelijke ordeningsprocedure en overige zaken die ter sprake kunnen komen.

Tijdens de plenaire opening van de avond werd de 3D visualisatie getoond en was er ruimte om vragen te stellen. Na de opening konden bezoekers de 3D visualisatie bekijken, in gesprek gaan met de wethouders, vragen stellen aan (technische) experts of hun mening geven over de invulling van financiële participatie.

Tijdens de inloopavond zijn er veel vragen gesteld, voornamelijk over financiële participatie. De initiatiefnemers gaan samen met gemeente Berg en Dal actief aan de slag met het uitwerken van de mogelijkheden tot financiële participatie. De energiecoöperaties Hoog & Laag en Energierijck worden ook betrokken in dit proces.

Het definitieve eindverslag zal binnenkort gedeeld worden op deze website. Bezoekers die hun contactgegevens hebben achtergelaten tijdens de inloopavonden ontvangen het verslag per e-mail.

Categorieën

Contactgegevens

Voor contact gebruikt u het contactformulier of emailadres: info@zonneparkbergendal.nl